Tips!

Ta vara på tiden och ge dig möjlighet att ladda batterierna!4 enkla knep:


    Öva dig på motgångar

    Självförtroende får du genom erfarenhet, ”det här har jag fixat förut”. Så ju fler motgångar du klarar desto fler goda erfareheter ger du dig själv.

    Gör så här:

    Välj ut en uppgift som känns jobbig och som du dragit dig för att ta itu med. Bryt ner den i mindre utmaningar som känns mer hanterbara. Gör en delutmaning i taget och belöna dig själv för varje steg du tar närmare målet.


    Hitta glädjeämnena

    Att njuta av tillvaron och dela goda stunder får oss att må bra och gör oss starkare. Vi blir också mer kreativa och får lättare att lära oss nya saker.

    Gör så här:

    Välj ut något som du tycker är roligt och blir glad av att göra, något som får dig att njuta eller kanske ger dig en flow-känsla. Försäkra dig om att ha lite kul varje dag.

     

    Umgås

    Att vara med vänner stärker dig. Omge dig med personer du tycker om så får du lättare att klara motgångar.

    Gör så här:

    Ring en kompis. Har du inte tid att träffas, prata på telefon. Försök också att hitta luckor i schemat, kanske en frukost tillsammans kan funka, eller en lunchdate.

     

    Rör på dig

    Att hålla kroppen igång hjälper även psyket. Det måste inte vara ett svettigt pass på gymmet, det kan vara motion i vardagen.

    Gör så här:

    Utnyttja alla tillfällen i vardagen till motion – ta trapporna istället för hissen, gå en promenad på lunchen eller cykla till jobbet. Du kommer säkert på många fler saker du kan göra.


!